Quantcast
Channel: Business Cover
Viewing all articles
Browse latest Browse all 15

iPhone 6 și iPhone 6 Plus au apărut. Fără surprize, dar mai ieftine. Și AppleWatch

$
0
0
Apple, iPhone 6 și iPhone 6 Plus
iPhone 6 și iPhone 6 Plus

iPhone 6 și iPhone 6 Plus

Bun, iată că a sosit și următorul model de iPhone. iPhone 6 și iPhone Plus. Eveniment trâmbițat peste tot în lume, drept pentru care este transmis live, însă nu poate fi urmărit decât pe browserul Safari și, atenție, pe iOS. Pentru că Safari va cere o versiune de la 5.1.10 în sus, iar pentru Windows nu este valabilă decât versiunea 5.1.7.

În fine, telefonul a sosit, iar marea noutate este că nu avem prea multe noutăți. Adică, toate informațiile date pe net anterior evenimentului sunt chiar adevărate, inclusiv forma cu margini rotunjite. „Șocul” inițial este mai mult negativ, cel puțin din punctul de vedere al investitorilor: cotația Apple a scăzut aproape 1% de cât a fost anunțat oficial noul model. Dar, probabil că își vor reveni mai târziu. Sau nu.

iPhone 6 va avea 4,7 inci, iar iPhone 6 Plus va avea 5,5 inci. Vorbim, deja, de un smartphone și de un phablet. Cu alte cuvinte, Apple vine în urma Samsung și a tuturor celorlalți producători care au nenumărate modele cu aceste dimensiuni. Și am amintit Samsung pentru că coreeenii sunt lideri în nișa de „phablet”, chit că vorbim doar de un număr redus de utilizatori (în jur de 10% din deținătorii de smart au telefoane mai mari de cinci inci). Versiunea de 4 inci rămâne la iPhone 5s. Grosimea: 7,6 mm pentru iPhone 5s, de 6,9 mm pentru iPhone 6 și de 7,1 mm pentru 6 Plus.

iPhone 6

Ecranele, cu „retina HD” (adică nu mai e doar „retina”, e „RETINA HD”!) vor avea 1334×750 pixeli pentru 4,7 inci și 1920×1080 pentru 5,5 inci. Din nou, o noutate incredibilă, nici nu am văzut lansări de ecrane QHD. Corpul telefonului va fi din aluminiu, camera foto are 8 MP cu iSight și True Tone flash. Groundbreaking improvement.

VoLTE, adică voice over LTE, și WiFi calling ar putea fi o noutăți. În cazul în care  nu aveți semnal suficient la telefon puteți utiliza banda de Wifi pentru apeluri. La VoLTE e clar ce face (fostl VOIP). Totuși, nu înțeleg ceva: Schiller spune că viteza de transfer la LTE pe iPhone va fi de 150 Mbps. Dar 4G, la noi și la alții, suportă 300 Mbps. Să înțeleg că iPhone va limita transferul la 150 Mbps indiferent de ce conexiune este prezentă? Vom afla.

Procesor A8 pe 64 de biți, mai rapid și mai puțin consumator de resurse decât A7, iar pentru imagine vine cu M8.

Telefoanele vor fi în magazine începând cu 19 septembrie, iar prețurile pleacă de la 199 de dolari și urcă până la 499 de dolari. Mai exact, iPhone 6 cu capacitate de 16 GB va costa doar 199 de dolari, cea de 64 GB va fi 299 dolari, iar cea de 128 GB va fi 399 dolari. Pentru iPhone 6 Plus prețul pleacă de 299 și urcă până la 499 dolari. Vom vedea exact cu prețurile, pentru că acestea sunt prețuri de operator telecom, fiind obligatoriu contractul pe doi ani.

Da, 128 GB pentru un telefon este „bigger than bigger”, aici ia fața competitorilor. În schimb cu Apple Pay (plata cu telefonul) meh… mai ales după ce vedetele și-au văzut selfiurile intime online, luate cumva de prin iCloud!

(Am văzut un comentariu pe un site de tech (nici nu mai știu care) la un material despre ce se preconizează despre iPhone 6. Care concluziona noutățile cam așa: Tehnologia de ieri cu prețurile de mâine. Welcome to Apple. 🙂 )

iWatch. Mă rog, Apple Watch.

Apple Watch

Apple Watch

Evident, Apple nu are cum să rămână în urmă cu ceasurile inteligente (chit că momentan sunt doar niște gadgeturi – fie și numai pentru că trebuie încărcate la fiecare două-trei zile). Ceasul arată chiar bine, ca un iPod Nano mult mai bine finisat. Oricum, se apropie de ce este un ceas normal, ceea ce este bine. Pentru pretențioși se lansează de la bun început un model cu carcasă de aur (din aur solid), dar sunt și modele cu carcasă din aluminiu și modele pentru copii.

Ceasul are o cheiță (The digital Crown), la fel ca cea de la ceasuri normale, iar aceasta pare a fi noutatea Apple. Cheița permite navigarea prin meniuri fără a atinge ecranul.

„We’ve designed a range of products so personal you don’t put them on your desk or in your pocket. You wear them on your wrist”. Really?!

Trei colecții, cu dimensiuni diferite. Apple Watch, Apple Watch Sport și Apple Watch Edition. (Comentatorii de Cnet: nu pare să fie ceva ce Samsung nu poate depăși în câteva luni. 🙂

(Că tot îi spuneam gadget: conform Kantar Worldpanel, vânzările de purtabile (wearables) reprezintă mai puțin de un procent (0,81%) dintre consumatorii din piețele dezvoltate (SUA, Europa, China, Japonia și Australia) au un astfel de produs. Iar 51% dintre cei care au un smartwatch au Samsung și 17% au Sony (aici intervine Japonia probabil).)

Ceasul nu va funcționa decât cu telefoane Apple, mai exact cu seria iPhone 5 și iPhone 6. Prețurile pleacă de la 349 de dolari (cu cel puțin 100 de dolari peste cele ale Samsung). Și, după cum s-a exprimat Cook, șeful Apple, ceasul va fi încărcat în fiecare noapte, adică bateria nu ține prea mult.

Ok, avem și o chichiță de marketing: noul album al U2, Sons of Innocence, va fi disponibil gratuit pentru utilizatorii de iTunes până pe 13 octombrie. Cu alte cuvinte, dacă nu sunteți client Apple și vreți albumul, deveniți client Apple.

(Fun fact: o comentatoare de la Cnet, aflată la eveniment, spune că două treimi din auditoriul aflat în zona din fața scenei sunt angajați Apple.)

Bun, să încheiem și noi. Apple a venit cu îmbunătățiri la noul telefon, iPhone 6, dar nu „rupe norii” așa cum ne-a obișnuit în trecut. Prețurile sunt ok, mai mici decât ale concurenței, dar deocamdată sunt cele date prin operatori, nu la liber. Ceasul arată bine în poze, dar orice smartwatch rămâne un gadget. Cel puțin deocamdată. A, și nu va fi disponibil în magazie decât anul viitor (ceea ce înseamnă că vor rata sezonul de cumpărături de la sfârșitul anului. Nasol.)

Cotația Apple și-a revenit, acum este pe plus. Însă examenul abia urmează și va fi crâncen: vânzările. În funcție de vânzări vom vedea care este viitorul Apple. Adică vom vedea dacă rămâne compania care stabilește trendul în materie de inovație și oferă produsele pe care le dorește toată lumea (dar sunt prea scumpe) ori va deveni „brandul părinților”, a celor care nu țin pasul cu moda, a celor care nu mai sunt tineri.

Cât despre specificațiile tehnice ale telefoanelor și ale ceasurilor, vom reveni.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 15

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48